Laimjala entusiastid korraldavad rahvaralli (2)

Talvekuu viimasel laupäeval vuravad Laimjala ja Pöide valla põhiliselt kruusakattega teedel ralliautod. 27. novembri hommikul kell 11 lähetatakse Laimjala vallamaja juurest 78,14-kilomeetrisele Saaremaa rahvaralli 2010 rajale esimene võistlusauto.

Võistluskeskus Laimjala rahvamajas on avatud 26. novembril kell 19–22 ja 27. novembril kell 7.30–19. Ralli korraldajad on MTÜ Laimjala Arenguselts koostöös Sar-Tech Motospordiga, OÜ-ga S-Link ja Eesti autospordiliiduga. 1. novembril avaldati www.autosport.ee kodulehel võistluste juhend ja kogu muu teave tänavuse Saaremaa rahvaralli kohta.

Ralli direktor on Laimjala vallavanem Vilmar Rei, võistluste juht autospordivõistluste kogenud korraldaja Toomas Sepp, rajameistrid on Saaremaa rallidel selles valdkonnas tohutu kogemustepagasi omandanud Aarne Brokmann ja Avo Reimal. Sekretäriametit peab rallil Irja Lepik.

Ralli üheringiline rada on jaotatud kaheks osaks. Esimese osa pikkus on 42,67 km, kus toimub kolm kiiruskatset kogupikkusega 7,38 km, lisaks üks täpsuslõik. Teisele, 35,47-kilomeetrisele osale lähetatakse esimene võistlusauto kell 14.15. Pärastlõunal ootab rallitajaid ees kolm kiiruskatset (7,38 km) ja vigursõit. Kell 19 autasustatakse paremaid.

Laimjala valla infolehes kirjutab vallavanem Vilmar Rei: “Eelnevatel aastatel on kiidetud meie inimeste mõistvat suhtumist ning ka toetajaid ja pealtvaatajaid. See on kindlasti suur üritus ja mõjutab paaril päeval paljuski tavapärast elukorraldust. Kõige rohkem puudutab see Laimjala keskuse, Pahavalla, Mustla, Kingli ja Saareküla elanikke. Kindlasti on see aga vallale ka suur au sellist üritust võõrustada.” Eile õhtuks olid end rallile registreerinud juba viis võistkonda.

Print Friendly, PDF & Email