Mustjala keskus sai uue bussiootekoja (6)

Mustjala keskus sai uue bussiootekoja

Foto: Kalle Kolter

Laupäeval avati pidulikult Mustjala valla keskuse bussiootekoda. Lindi lõikasid läbi ehitaja poolt MTÜ Mustjala Külaselts juhatuse esimees Mait Põld ja külavanem Endel Tisler.

“Vanast bussiootekojast jäid alles vaid seinad, kõik ülejäänu – katus, aknad, uks – tehti uus ning teise kuju ja väljanägemisega,” ütles Mustjala vallavanem Kalle Kolter. Tema sõnul sai kõik alguse Mustjala küla arengukavast 2009–2015, mille küla üldkoosolek novembris 2009 kinnitas ja milles on sees kõik küla lähiaastate investeeringuobjektid.

Tänavu veebruaris loodi MTÜ Mustjala Külaselts ja 1. aprilliks esitas selts Saaremaa kohalikku omaalgatuse programmi esimese projekti, mis pälvis suve lõpuks ka rahastuse – 16 000 krooni. Vald toetas 3000 krooniga ja kogu raha läks ehitusmaterjalide ostmiseks.

Bussiootekoja ehitustööd tegid ära külaseltsi mehed ja vabatahtlikud talgute korras. Rahvariide toonides ja Mustjala mustrites bussiootekoja ukse autor on kooliõpetaja Ilme Kolter. Pildil: MTÜ Mustjala Külaselts juhatuse esimees Mait Põld ja juhatuse liige Monika Põld, Maidu abikaasa.

Print Friendly, PDF & Email