Lennujaam palub euroraha juurde

Tallinna lennujaama regio-naalsete lennujaamade direktor Andres Taimla ütles ERR “Uudistele”, et järgmisse Euroopa Liidu rahastusvooru on esitatud taotlus saamaks Kuressaare lennujaamale veel 70 miljonit krooni.

“Saarlased on saanud suure võidu, sest neil on nüüd 2000 meetrit pikk maandumisrada, aga soovunelm on, et see oleks laiem ehk praeguse 35 meetri asemel 45 meetrit,” rääkis Taimla. Ta lisas, et arvestades Saaremaa tuuli ja ilmastikutingimusi, on raja laiendamine igati mõistetav, sest lennukil on laiemale rajale ohutum maanduda.

Samas ei ole suvel ehitatud ILS-süsteem veel kõige paremini tööle hakanud. “Oleme saanud selle märkusega, et ei ole ideaalvariant. Raja otsas on väike metsatukk ja metallaed, ning meie töövõtja selgitab, mis on põhjuseks,” märkis Taimla. Kuressaare lennujaama kaudu on tänavu lennanud üle 20 000 reisija, mis teeb sellest Tallinna ja Tartu järel suuruselt Eesti kolmanda õhuvaksali.

Print Friendly, PDF & Email