Regio alustab Google’i Street View tehnoloogia katsetusi

AS Regio katsetab alates eilsest kuni aasta lõpuni välitöödel linnatänavatest panoraamvaateid pakkuvat Google´i kaardirakenduste lisafunktsiooni
Street View.

Regio teatel kogutakse ainult GPS asukohti, pilte ja lasermõõdistamise teel saadud objektide kujusid ja liiklusmärkide infot. Teistes riikides tormilisi reaktsioone põhjustanud Wifi tugijaamade infot ei koguta, vahendas BNS. “Privaatsusküsimused on meile väga olulised. Seetõttu oleme oma tegevuse kooskõlastanud andmekaitseinspektsiooniga ning hoiame ka edaspidi neid oma kavadega jooksvalt kursis,” kinnitas Regio juhataja Teet Jagomägi.

Kui katsetused osutuvad edukaks, võib tulevikus sellist materjali Eesti kohta kasutama hakata ka Google Street View rakendus. Street View hägustab kõigi piltidele jäänud inimeste näod ja autode numbrimärgid. Peale piltide avaldamist on Jagomägi kinnitusel Google Street Views kõigil võimalus esitada taotlus oma valduste Street View-st kustutamiseks. Praeguste välitööde käigus Regio neid taotlusi ei korja, kuna pole teada, kas katsetuste materjale on võimalik teenustes kasutada.

“Tegemist on piiratud mahus katsetöödega, sõidame peamiselt põhimaanteedel, linnade keskosades ja suurematel tänavatel. Hoidume eramute piirkondadest ja kindlasti ei sisene erateedele,” teatas Jagomägi. Küll aga võivad tema sõnul kõik turismiobjektidega seotud ettevõtjad, asutused ja kohalikud omavalitsused soovi korral saata Regiole kutseid Street View piltide tegemiseks.

Linnatänavatest panoraamvaateid pakkuv Google´i kaardirakenduste lisafunktsioon Street View on kogu maailmas palju tuliseid vaidlusi põhjustanud juba alates 2007. aasta maist, mil kaameratega autod kõigepealt Ühendriikide linnades ringi sõitma hakkasid.

Print Friendly, PDF & Email