EURO: Pered leiavad peagi oma postkastist eurokalkulaatori

Novembris on rahandusministeeriumil kavas kõigile Eesti leibkondadele (561 000 adressaati) saata otsepostitus, mis sisaldab kokkuvõtlikku brošüüri eurole ülemineku praktilistest aspektidest ja ka elektroonilist eurokalkulaatorit, mille abil on lihtne teha hinnakalkulatsioone, arvestades kroonid eurodeks või ka vastupidi.

Spetsiaalne kalkulaator arvutab rahandusministeeriumi eurokommunikatsiooni projektijuhi Ingvar Bärenklau sõnul kõik sisestatud summad kahe komakoha ehk ühe sendi täpsusega. Otsepostituse viib tema sõnul läbi Eesti Post ja selle täpne aeg sõltub sellest, kuidas jõuavad kohale tellitud kalkulaatorid ja kui kaua võtab seejärel aega kõigi ümbrike komplekteerimine.

“Laev kalkulaatoritega peaks jõudma Muuga sadamasse 28. oktoobril, seejärel kulub kümmekond päeva komplekteerimisele,” selgitas Bärenklau Saarte Häälele. Peale kõigi leibkondade saadetakse infomaterjale ja kalkulaatoreid sotsiaalhoolekande asutustele, sõjaväeosadele ja vanglatele. “Samuti saavad kalkulaatorid ka reisijateveoga tegelevad bussiettevõtted piletimüügi hõlbustamiseks,” sõnas Ingvar Bärenklau.

Novembri teisel poolel on rahandusministeeriumil kavas ka teine otsepostitus, mille käigus jõuab kõikide Eesti leibkondadeni Euroopa Keskpanga infobrošüür eurode turvaelementide teemal ja hologrammkaardi põhimõttel töötav lihtne hinnakalkulaator.

Lastele euromultikad

Eesti Panga ja lastele mõeldud internetiportaali www.lastekas.ee koostööna on valminud spetsiaalsed joonisfilmid, mis tutvustavad lastele eurole üleminekut. Kolmeosalise multikaga antakse lastele edasi olulisim info euro kasutuselevõtust.

Esimene joonisfilmi osa keskendub raha mõiste ja tema väärtuse tutvustamisele. Järgmised osad tutvustavad aga lastepäraselt euroraha ja euroala riike, raha turvaelemente ja selle kasutuselevõtu praktilist kasulikkust.

Print Friendly, PDF & Email