Kohalikult kosmodroomilt starditakse kuu peale

Kohalikult kosmodroomilt starditakse kuu peale

 

Tõsiste naiste ettevõtmisel on meie saar üsna varsti sattumas maailma meedia huviorbiiti. Nimelt on tänu laulu- ja lennuperekond Tähtkäpa naispoole Siivi ja Viiri (94) raugematule entusiasmile Kuu peale lendamine samahästi käes kui euro. Oodata on veel vaid mõned kuud.

Nagu teada, mulle meeldib ennast kiita, eksole. Tegelikult on see kosmose asi ka minu teema. Tulid armsad õeksed mulle ükspäev maksapasteedi ja värske õunamahlaga külla ja kurtsid muret. “Einars, kiisumõmmikene, ega sa ei tea, kust me saaksime endale päris ehtsa reaktiivlennuki osta?” pärisid nad mu põlve peal istudes sünkroonis, nagu neil kombeks.

Sinna juurde ohtralt maatütardele kohaselt kuivanud heinast tehtud kunstripsmeid plaksutades. Nad juba teavad, mis mulle mõjub. “Jopa-kolla, tüdrukud, kas kopterist enam ei piisa? Olete kõigil juba selle va paksema keema ajanud oma põristamisega,” küsisin ma vastu. “Ole nüüd, kulla Einar, ei ole meie! Need on meie mehed Vit ja Juk. Meie ei mahu kopterisse, sellepärast me endale reaktiivi tahaksimegi. Saaks igal pool käia, et suts ja valmis ja suts ja valmis,” rääkisid õed.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email