Tellingud kukkusid tänavale (2)

Tellingud kukkusid tänavale

TÄNAVAL LAIALI: Ohulindiga tähistamata tellingud prantsatasid kõnniteele Lossi tänaval maavalitsuse hoone ja Krediidipanga vahelisel lõigul.
Foto: Egon Ligi

Neljapäeva lõunaajal Kuressaare kesklinnas Lossi tänaval jalutanud inimesed võivad õnne tänada, et ei jäänud omavoliliselt paigaldatud ja tuulest tõugatuna tänavale prantsatanud metallist ehitustellingute alla.

“Õnnelik õnnetus,” võttis juhtunu kokku ettevõttes GraVeer töötav Kaidi. Naine märkis, et vahetult enne seda, kui tellingud kolinal tänavale kukkusid, olid katusekive paigaldanud ehitusmehed sealt just alla roninud ja tema arvates lõunale läinud. “Õnneks kedagi ei olnud parajasti seal tellingute peal ja keegi ei kõndinud ka tänaval,” ütles Kaidi, lisades, et samuti ei sõitnud sel ajal mööda ühtegi autot.

“Tellingud olid kella poole kahe ajal sõiduteel laiali ning autodel tuli ikka ringiga mööda sõita,” rääkis neljapäeval samal ajal Lossi tänavale juhtunud kodanik, kel ei tekkinud kahtlustki, et tellingud just nimelt kukkusid. “Kui need oleksid lahti võetud, siis ei oleks need nii segamini olnud,” sõnas möödakäija.

Kuressaare linna ehitusjärelevalve insener Aivo Kesküla tõdes, et tegemist oli tõepoolest õnneliku õnnetusega ning lisas, et algatatud on väärteomenetlus. Kesküla sõnul asusid töömehed eile tellinguid juba uuesti paigaldama ning püstitavad need seekord õigesti. “Kentaur Haldus OÜ pani püsti tellingud Lossi tn 3 maja ette, et vahetada hoonel katusekive,” ütles Saarte Häälele Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri.

Et tellingud ei olnud kinnitatud korralikult, kukkusid need tuulega ümber. Saluri sõnul olid tellingud püstitatud ka ilma tänavasulgemise loata ehk omavoliliselt. “Sellest tulenevalt koostati ettevõttele kiirmenetlusotsus ja neid saab trahvida kuni 200 [12 000 krooni] trahviühiku ulatuses,” lisas Saluri. “Valesti ei olnud midagi paigaldatud, vaid oli selline väike eksimus,” väitis Kentaur Haldus OÜ juhatuse liige Kaido Vidder, kelle sõnul ei jõudnud töötajad tellinguid kinnitada, sest enne tuli tuuleiil ja tõukas tellingud pikali.

“Oli küll plaan minna üles kinnitama, kuid ei jõutud,” ütles Vidder, kes toonitas, et tegemist oli tõepoolest õnneliku õnnetusega ning et tal on hea meel, et keegi selle tõttu kannatama ei pidanud. Vidder kinnitas ka seda, et objektil töötavad ehitusmehed ei olnud kordagi ohus.

Print Friendly, PDF & Email