IX poiste keelpillifestival mängiti avatuks

Tänavuse poiste Kuressaare keelpillifestivali mängis avatuks tšellomängija Johannes Välja Tallinna muusikakeskkoolist.

Tegemist on kauni traditsiooniga, et eelmise aasta publiku lemmikul on au avada järgmine festival. Johannese esituses kõlas Tõnis Kaumanni “Kahele Johannesele”, mille helilooja on pühendanud nii Johan Sebastian Bachile kui ka Johannes Väljale.

Festivali kunstilise juhi Laine Sepa sõnul on tänavune festival taas rahvusvaheline, sest lisaks eesti poistele astuvad üles rootsi ja hispaania noored muusikud. Kokku on kahe päeva jooksul (tänagi algavad kontserdid alates kella 10-st igal täistunnil ja viimane kontsert on kell 14) publiku ees 78 noort viiuldajat ja tšellisti 20 koolist. Lisaks soolonumbritele mängivad poisid ansamblites.

Saarlastest astuvad tänavusel festivalil üles viiuldajad Karl Jõgi, Albert Leppik, Karl-Gustav Uustulnd, Vootele Mets, Uudo Sepp ning tšellomängijad Karret Sepp ja Maru Varavin. Kuressaare muusikakooli tšellopoiste nimistus esineb ka Sergi Vidal Lagé – hispaania poiss, kes õpib praegu vahetusõpilasena Kuressaare gümnaasiumis ja jätkab siin ka muusikaõpinguid.

Kindlasti on festivalikülaliste nimekirjas vennad Johannes ja Heldur-Harry Põlda, kelle muusikutee algas Kuressaares ja jätkub praegu Tallinna muusikakeskkoolis.

Print Friendly, PDF & Email