ILS-süsteem pole veel tööle hakanud

Kuressaare lennuväljal ka kehvema ilmaga maandumist võimaldav ILS-süsteem pidi ametlikult tööle hakkama 21. oktoobrist pärast teste, sertifitseerimist ja andmebaasi kandmist, kuid seni pole veel saadud seda kasutusse võtta.

AS-i Tallinna Lennujaam regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla selgitas Saarte Häälele, et põhjus, miks ILS-süsteem pole veel tööle rakendatud, seisneb selle sertifitseerimises. “ILS-süsteem on muidu igati korras ja töötab, aga probleeme oli sertifitseerimisega, mistõttu seda veel kasutada ei saa,” sõnas Taimla.

Ta rääkis, et süsteemi ehitamise hanke võitis Saksa firma ja sealt esitati sertifitseerimise dokumendid Eesti lennuametile sellisel kombel, nagu Saksamaal harjutud. See ei klapi aga siin kehtiva korraga. “Nüüd on nad dokumendid lennuametile uuesti esitanud ja millalgi novembri algul võiks seega ILS-i ilmselt kasutama hakata,” arvas Andres Taimla.

Print Friendly, PDF & Email