Rahavarast ähvardab vangimaja (3)

Prokurör palus kohtul mõista vangistus varem kriminaalkorras karistatud noormehele, kes varastas oma naistuttava rahakotist sularaha.

Kahel korral Roomassaare poodi sisse tunginud ning selle eest tänavu märtsis ka kriminaalkorras karistatud 22-aastane noormees varastas vaid kuu aega pärast kohtuotsuse väljakuulutamist tuttava naise rahakotist üle tuhande krooni. Süüdistuse järgi läks kohtualune tänavu 23. aprillil koos sõpradega tuttava naisterahva juurde pidutsema. Kui noormees köögisahtlist suitsu võtma läks, märkas ta sahtlis rahakotti ja võttis sealt viissada krooni. Varastatud rahaga läks ta baari.

Juba järgmisel päeval läks noormees samale naisele uuesti külla ja varastas tema rahakotist veel 750 krooni ning ostis selle eest alkoholi. Kohtus kinnitasid nii noormees kui ka kannatanu, et raha on tagasi makstud. Prokurör Svetlana Maripuu palus kohtul noormees süüdi tunnistada ja karistada kuuekuulise vangistusega. Lisaks palus ta pöörata täitmisele noormehele varasema kuritöö eest mõistetud karistus.

Eelmiste varguste eest oli kohtualusele tänavu märtsis mõistetud nelja kuu pikkune vangistus, mis asendati üldkasuliku tööga. Noormehel on peaaegu kõik töötunnid tehtud ja seega palus prokurör uue karistusega liita vaid tegemata osa, mis on ümberarvutatult 41 päeva vangistust. Noormehe kaitsja Sulev Raudsepp ütles, et tema arvates ei peaks tema kaitsealune tingimata vanglas olema ja palus kohtul kaaluda võimalust mõista noormehele rahaline karistus.

Print Friendly, PDF & Email