Juhtkiri: Võlg on võõra oma

Vanarahvas ütles ikka, et võlg on võõra oma. Mida teha aga siis, kui ühel hetkel on lained üle pea kokku löönud ja abi ei tundu mujalt võtta olevat kui järjekordsest (sms-)laenust, mis lahendab probleemi vaid hetkeks, ja sedagi näiliselt.

Tänases lehes on lugu naisest, kes on õnnetul kombel võlaorjusse sattunud ja ehkki otsib sealt väljapääsu, näib lugu siiski üsna lootusetu. Mida siis teha? Ega täpset ja ühest soovitust oska siinkohal toimetuski anda.

Küll aga tuleks sääraste olukordade puhul ennekõike reaalselt ja karmiltki olukorda endale tunnistada ja jõuda arusaamisele, et vajatakse abi. Ja ehkki Saaremaal võlanõustajaid teadaolevalt ei ole, on igas omavalitsuses ometigi olemas sotsiaaltöötajad, kes kindlasti püüavad aidata lahendust leida.

Muidugi on linna- või vallavalitsusse minek sellisel puhul raske teekond, kuid kindlasti ei panda kedagi kohe vallavaeste nimekirja. Kui aga abi ei küsi, siis seda ka ei saa. Mõelge sellele, enne kui järjekordse laenuavalduse teete.

Print Friendly, PDF & Email