Toidupank kogub münte ja soovib laieneda Saaremaale (2)

Seoses euro kasutuselevõtuga Eestis 1. jaanuarist on Toidupank 14. oktoobrist algatanud kampaania, mille käigus saab oma kroonimündid annetada Toidupanga tegevuse laiendamiseks.

Saare maakonnas saab münte spetsiaalsetesse kogumispurkidesse jätta 11 kohas – Säästumarketites, Rimis, Maximas, K-rautas, Bauhofis ning SEB ja Nordea panga kontorites. Toidupanga mõte on võimaldada korralikku toitumist ka inimestele, kellel endal selleks raha napib. “Erinevatel hinnangutel elab täna Eestis rohkem kui 100 000 inimest, kellel on raskusi endale igapäevase toidu tagamisega, neist ligi 20 000 on lapsed.

Mittetulunduslik organisatsioon Toidupank on loodud just selleks, et need kaks asja kokku viia. “Toidupank võtab kaubanduselt ja tootmiselt vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele,” kirjeldatakse ettevõtmist Toidupanga internetilehel.

“Teeme ära” projektide koordinaator Eva Truuverk ütles Kadi raadiole, et Toidupanga tegevuse laienemine ka Saaremaale oleks kindlasti teretulnud. Praegu tegutseb Toidupank Põhja-Tallinnas ja Tartus, lähitulevikus alustatakse ka Viljandis, Pärnus, Rakveres ja Narvas. “Oleks hästi tore, kui ka saartelt võtaksid Toidupangaga ühendust inimesed, kes oleksid valmis seda süsteemi üles ehitama. Kontaktiinfo leiab kodulehelt,” lausus Truuverk.

Print Friendly, PDF & Email