Kärla vallamaja ehib taas iidne vaas (5)

Kärla vallamaja ehib taas iidne vaas

VAAS ON TAGASI: Parandatud massiivne ajalooline kivivaas on Kärla vallamaja ees tagasi.
Foto: Egon Ligi

Kärla vallamaja esist ehib taas Käesla rüütlimõisast pärit massiivne kivivaas, mille vallavalitsus ära parandada lasi.

Vallavanem Villi Pihl ütles, et ajaloolise vaasi parandamine läks vallale maksma üle kolme tuhande krooni, mis võeti reservfondist. “Vaasil on nüüd ka ilus kiviplaat peal, mis peaks seda lõhkumiste eest kaitsma,” sõnas Pihl, lisades, et kahjuks ei ole vaasi lõhkunud vandaale siiani tabatud.

Massiivne kivivaas lõhuti maikuu lõpus, vandaali(de) tabamisele ei aidanud kaasa ka Kärla vallalehes avaldatud üleskutse. Samuti ei ole vallavalitsus saanud Kärlal tegutsenud vandaalide kohta mingit infot politseist, kuhu kohe lõhkumise järel avaldus tehti. Vaas toodi Käeslast vallamaja ette 1979. aastal pärast Käesla mõisahoone lammutamist.

Print Friendly, PDF & Email