Juhtkiri: Abielluda – kas tunde või moe pärast?

Eilsel numbrimaagilisel kuupäeval oli noorpaare abielu sõlmimas tavapärasest rohkem. Lisaks kuupäeva numbrilisele eripärale oli aga kindlasti märk ka see, et 40 aasta järel saab abielu registreerida taas Saare maavalitsuse saalis.

Sellistel päevadel arutletakse abiellumise üle kindlasti rohkem. Miks seda tehakse ja kuidas seda tehakse? Viimasel ajal on lisandunud ka teema, et kes abielluda võivad. Kas ainult mees ja naine, nagu see on olnud juba aegade algusest, või oleks abieluliidu sõlmimine sobilik ka kahe mehe või kahe naise vahel?

Tänase lehe ilmumise hetkeks juba pea ööpäev ametlikud abikaasad olnud Kairi ja Peter tõdevad tänases uudisloos, et abiellumispäev on nagu raamatu avalehekülg ning see, kui heade, huvitavate ja õnnelike lugudega see raamat täitub, on nüüd nende endi kätes.

Selge on see, et hea raamatu saab kirjutada vaid hea kirjanik ja seal peavad olema head lood. Kui ollakse aga juba enne raamatu kirjutamist arvamusel, et lõpptulemus ei tule hea, siis ei maksa lihtsalt moe pärast seda kirjutama hakatagi. Sellise raamatu kirjutamine on vaevarikas ning vaevalt autorgi oma kirjutise üle pärast uhke on.

Print Friendly, PDF & Email