Kuivastu–Virtsu liinil ohtlikke veoseid enam eraldi ei veeta

Uue parvlaeva tulekuga Kuivastu–Virtsu liinile kadusid laevagraafikust ohtlike veoste eraldi reisid. Väinamere Liinide ja veeteede ameti kinnitusel on reisijate ohutus tagatud.

Bensiini ja gaasi tuuakse Saaremaale reeglina paar korda päevas, hommikul kella 10 ja õhtul kella 6–7 ajal. Kui varem veeti neid üle väina eraldi, siis nüüd sõidavad plahvatusohtlikud veokid ühel laeval koos tavareisijatega, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Ohtlike veoste mõiste on väga lai. Näiteks, kui on lõhkeaine peale tulemas, siis tuleb eraldi reis teha. Aga kui on kõige tavalisem vedelkütus, siis seda on nüüd võimalik uutel laevadel koos reisijatega vedada. Uus laev on avatud tekiga, vanad laevad olid suletud,” rääkis Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel.

Veeteede amet on andnud vastavad load mõlemale parvlaevale, nii Saaremaale kui ka Muhumaale. “Ohutus on tagatud erinevate lisameetmete ja koolitustega, mis on pidevad. Kui kõiki olemasolevaid nõudeid täidetakse, siis peaks neist meetmetest piisama, et midagi viltu ei läheks,” ütles veeteede ameti laevade järelevalve osakonna juhataja Marek Raud. Urmas Treieli sõnul võtab ettevõte endale täieliku vastutuse: “Loomulikult peab see niimoodi olema.“

Print Friendly, PDF & Email