Kihelkonnal räägiti ettevõtluse võimalikkusest saarel (11)

Läinud laupäeval toimus Kihelkonna rahvamajas ettevõtlusseminar, kus sõnavõttudega astusid üles Saaremaa ettevõtluse edendamise sihtasutuse juht Piret Pihel, riigikogulased Kalle Laanet ja Aivar Riisalu ning Lümanda vallavanem Jaanika Vakker.

Ettevõtlusseminari ühe korraldaja Sirli Selbergi sõnul rääkis Aivar Riisalu üldisemalt ettevõtluse võimalikkusest tänapäeva Eestis ja Piret Piheli ettekanne oli teemal “Saaremaa majandusmuutuste tuules”. “Lümanda vallavanem rääkis oma valla teemadest ja ettevõtlusest Lümandas,” ütles Selberg. Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam sel korral paraku sõna võtta ei saanud.

Seminari teise korraldaja Elo Naaberi sõnul oli üritus väga informatiivne ja analoogseid seminare võiks korraldada tegelikult igas vallas. “Kahju oli, et rahvast oli vähevõitu, aga Piret Pihel andis näiteks väga asjaliku ülevaate kogu meie maakonna ettevõtlusest, konkreetsemalt Lümanda ja Kihelkonna ettevõtlusest, rääkis, mis on üldse meie rahvastiku eripära ja sellest tulenevad probleemid,” mainis Naaber.

Sirli Selbergi sõnul oli väga tulemusrikas ka Kalle Laaneti eestvedamisel toimunud töötuba, kus arutati ettevõtluse võimalusi Kihelkonna ja Lümanda piirkonnas. “Tegelikult oli väga asjalikke ja konkreetseid ettepanekuid, kuidas arendada sealset ettevõtlust,” ütles Elo Naaber. Seal selgus, et arendada tuleks lambakasvatust, kalapüüki ja põllumajandust, aga ka rahvuslikku käsitööd. Korraldajate kinnitusel satuti isegi nii hoogu, et töötuba venis poole tunni võrra pikemaks, kui esialgu kavandatud oli.

Print Friendly, PDF & Email