Borrelioos jätab Juuliku kodusest võistlusest eemale

Täna algaval 37. Saaremaa kolme päeva jooksul ei asu starti saarlaste oma esinumber Tõnis Juulik, kellel diagnoositi puukborrelioos. “15-päevane antibiootikumide kuur on vaja läbi teha. Eelmise aasta suve lõpul oli sama jama, sellest tulin üsnagi hästi välja,” kirjutab oma blogis Juulik, kes on pärit Lümanda vallast, kus puugihaigustega ongi muret keskmisest rohkem.

Juulik püüab kosuda Keenias toimuvaks laagriks, kuhu ta kaheks kuuks suundub järgmisel kolmapäeval. Tõnis Juuliku loobumise järel on saarlaste eeldatav esinumber kolme päeva jooksul eelmisel aastal 11. koha saanud Kalev Õisnurm. Mullu neljandaks tulnud Torgu jooksumees Ando Õitspuu on praegu teatavasti ajateenistuses.

Enne borrelioosidiagnoosi sai Juulik aga märksa toredama uudise. Nimelt on ta arvatud kergejõustikuliidu loodud Maratonitiim 2014 liikmeks. Kooslus loodi eesmärgiga pakkuda perspektiiviga ja tõsiselt harjutavatele jooksjatele veidi materiaalset ja moraalset tuge, kuna Eesti maratonijooks on praegu väga nigelas seisus.

Eesti kergejõustikuliidu kestvusjooksu alarühma juhi Toomas Tarmi sõnul alustab tiimis neli jooksjat: Taivo Püi, Mario Mustasaar, Tõnis Juulik ja Kaupo Sasmin, vahendab Jooksuportaal. Tiimi võib lisanduda ka naisjooksjaid, kui nende tase ja eesmärgid võimaldavad kandideerida 2014. aasta EM-ile.

Print Friendly, PDF & Email