Reisija algatas Estonian Airi vastu kahjunõuete koondamise (18)

Eile hommikul Saarte Hääle kodulehele pandud erakuulutuses teatas Kuressaarest Tallinna lennanud reisija Kaarel (toimetusel on reisija tõeline nimi teada) Estonian Airi vastaste kahjunõuete koondamisest. Era-kuulutuste rubriiki “Teated” lisatud tekstis kutsub Kaarel kaasreisijaid lennufirma vastu kahjunõudeid esitama.

“Tähelepanu kõik, kes 11. oktoobril kell 8.40 Kuressaarest Tallinna pidid lendama! Koondame kahjunõuded Estonian Airi vastu! Jurist valmistab juba kohtuhagi ette. Võtke ühendust ka kõik teised, kes on sel sügisel Kuressaare-liini ärajäänud või üle kahe tunni hilinenud lennu tõttu rahalist kahju kandnud! (Jätkulennust, laevast, bussist või rongist mahajäämine, taksoarve, kulutused söögile-joogile jne.),” seisab pöördumises. Toimetuse palvel saatis kuulutaja Saarte Häälele täpsema kirjelduse eilse lennureisi kohta.

“Olin ka ise hommikusel lennul, mis jõudis Vilniusest läbi Tallinna tulnud asenduslennukiga Kuressaarest Tallinna kell 12.05 ehk 2 t 45 min plaanijärgsest hiljem. Olen varem korduvalt sel liinil lennanud, õnneks tuli endal hilinemine ette esimest korda. Ise ei jõudnud esimesse loengusse, aga see polegi nii tähtis – üks mees pidi jõudma Helsingi laevale, millest ta muidugi maha jäi.

Samuti arvestasid ilmselt paljud (kokku oli 15 reisijat), et jõuavad kella kümneks Tallinna tööle-kooli. Teatavasti pole ju tegu üksikjuhtumiga, vaid pea iga nädal jääb mõni reis ära või hilineb oluliselt. Oleks siis tegu firma eraasjaga, aga riik maksab ju igale 15–20-eurosele piletile olenevalt reisijate arvust 50–100 eurot peale. Infot jagati suhteliselt normaalselt, kõik said ka lennufirma kulul kerge hommikusöögi,” teavitas reisija Kaarel.

Estonian Airi PR direktor Ilona Eskelinen saatis toimetusele selgituse, vabandades reisijate ees ebameeldivuste pärast. “Lend OV602 liinil Kuressaare–Tallinn hilines tehnilistel põhjustel, Estonian Air saatis Kuressaarde asenduslennuki. Estonian Air palub vabandust reisijatele tekitatud ebamugavuste pärast. Lennukil ilmnes kõrvalekalle ühe õlirõhumõõdiku töös. Kuna Kuressaares puudub tehniline baas, siis lennutati õhumasin kiire ja operatiivse tegutsemise huvides Tallinna hooldusesse, kus viga kiiresti kõrvaldati.

Lennuohutusest lähtuvalt sooritati lend Kuressaarest Tallinna ilma reisijateta ja reisijad toimetati Tallinna asenduslennukiga,” andis Ilona Eskelinen teada. Nõnda siis talitas lennufirma reisijate turvalisuse huvides ja kõiki ohutusnõudeid järgides.

Print Friendly, PDF & Email