Saaremaa ärimehed tõid Tänaku koduradadele (7)

Saaremaa ärimehed tõid Tänaku koduradadele

TÄNU SAARLASTELE: Selle, et Ott Tänak ja Kuldar Sikk said eile oma Ford Fiesta S2000 pealt katte tõmmata ja kihutada Saaremaa rallil, tegid suures osas võimalikuks Saaremaa oma ärimehed. Seda tõendab ka toetajate nimedega Saare maakonna kujutis auto kapotil.
Foto: Egon Ligi

Küllap vaid vähesed rallisõbrad teavad, kui vähe oli puudu sellest, et Ott Tänak oleks koduselt rallilt sootuks eemale jäänud. Veel hooaja alguses tema meeskonna plaanid ja rahakott seda ette ei näinud. 40 Saaremaa ärimehe koondumine ja raha leidmine tegi selle siiski võimalikuks.

“Väga naljakas oleks olnud, kui Saaremaa rallil ei sõida Saaremaa parim rallimees,” ütles Saarte Häälele tulihingeline rallisõber ja Ott Tänaku kauaaegne toetaja Ivo Uustulnd, kes rahaotsimise projekti vedas. Tänaku võistluskalendri selleaastane fookus oli suunatud Pirelli Star Driver’i meeskonnas MM rallidel osalemisele ning seega kodurallit rahakott välja ei vedanud.

“Rääkisin Oti ja Oti isaga sellest ja sai lubadus antud, et raha leitakse,” rääkis Uustulnd, kes hakkas paari teise rallihuvilise ettevõtjaga raha otsima. “Inimesed tulid kenasti kaasa, probleeme ei tekkinud,” tõdes Uustulnd. Alguses ei olnud üldse teemaks, mis autoga Tänak kodustel teedel sõidab, vaid tähtis oli, et ta siin osaleks. “Saatuse tahtel tuli ta nüüd lausa tipptehnikaga,” märkis Uustulnd. Palju ärimehed pidid raha kokku panema, seda ta päris täpselt siiski öelda ei tahtnud. “Nulle oli sel summal ikka päris palju,” muigas ta.

Uustulnd arutles ka selle üle, miks Saaremaa ärimehed suhteliselt lahkelt selle mitte just kõige odavama toetusepakkumisega kaasa tulid. “Ott on ju Saaremaa kaubamärk. Meil siin otsitakse brändi, Ott ongi meie kaubamärk mujal maailmas,” arvas Uustulnd ja lisas, et selles ei kahtle keegi, et Tänak on vägagi võimekas noor rallisõitja.

Mis saab Uustulndi-taoline rallitoetaja sellest, et suhteliselt suuri summasid ühe mehe tegemistesse panustatakse? “Positiivseid emotsioone,” oli Uustulndil vastus kohe varrukast võtta.

Print Friendly, PDF & Email