Kuressaare Soojus kavandab soojahinda tõsta (3)

Seoses põlevkiviõli kallinemisega võib soojusenergia hind linna võrgupiirkonnas uuest aastast tõusta 5–10 protsendi võrra, täpsematest arvudest olevat aga võimalik rääkida alles siis, kui uus hind on konkurentsiametiga kooskõlastatud. Vastavalt kehtivale seadusele peab tarbijat eelseisvast hinnatõusust teavitama vähemalt kuu aega varem.

“Hinnatõusu taotlust ei ole me veel esitanud, kuid kavatseme seda teha juba lähiajal,” lausus AS-i Kuressaare Soojus juhatuse liige Paul Leemet. “Kuna taotleme vaid soojusenergia hinna ühe komponendi muutmist, peaks konkurentsameti otsus tulema umbes 10 päeva jooksul.”

Soojusenergia uue hinna peab läbi vaatama ka ettevõtte nõukogu. Paul Leemet märkis: “Kui nõukogu leiab, et peaksime soojusenergiat müüma madalama hinnaga, siis peame seda ka tegema. Iseasi on, kas see ka majanduslikult otstarbekas on.”

Kuressaare Soojuse nõukogu esimees Rein Kallas ütles, et on teadlik ettevõtte juhtkonna taotlusest soojusenergia hinda tõsta. “Suure tõenäosusega hakkame seda taotlust arutama nõukogu järgmisel istungil, mis on kavandatud 19. oktoobrile,” lisas ta. Kallase sõnul moodustab kütusehind soojusenergia hinnast umbes 70%. “Võib oletada, et just põlevkiviõli kallinemisega põhjendab Kuressaare Soojuse juhtkond ka nõukogule oma taotlust soojusenergia hinda tõsta,” rääkis ta.

Viimati tõusis soojusenergia hind Kuressaare tarbijale selle aasta veebruaris. Sellest ajast on toasooja hind ilma käibemaksuta olnud 614,52 kr/MWh.

Print Friendly, PDF & Email