Saaremaa ralli toob rekordilise üleveovõimsuse (4)

Saaremaa ralli toob rekordilise üleveovõimsuse

Foto: Raul Vinni

Väinamere Liinid teenindab eeloleval nädalavahetusel toimuva Saaremaa ralli ajal Kuivastu–Virtsu liini 35-minutilises graafikus kahe suure parvlaevaga Muhumaa ja Saaremaa.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul sarnaneb Saaremaa ralli aegne reedene ja pühapäevane sõidugraafik järgmise suve graafikuga. “Suurem osa päevast on liin kaetud 35-minutilise intervalliga graafikuga, sellel suvel sõitsid laevad veel 40-minutilise graafikuga.

Täiesti uue mõõtme annab aga teenusele kahe uue suurema mahutavusega parvlaeva samaaegne kasutamine. Sellist võimsust pole Saaremaa ralli ajaloos ega ka suve tippaegadel meil kunagi varem võimalik kasutada olnud,” rääkis Treiel. “Varasematel aastatel polnud ebatavaline, kui sügisese tippsündmuse ajal tuli järjekorras oodata üle viie tunni. Seekord loodame lüüa kõigi aegade lühimate ooteaegade rekordi rallikülastajatele,” lisas ta.

Parvlaev Muhumaa, mis tavapäraselt teenindab Hiiumaa liini, on Heltermaa sadama remonditööde tõttu Kuivastu–Virtsu liinil. Nii Saaremaa kui ka Muhumaa võtavad pardale kuni 160 sõiduautot. Täiendatud, 35-minutiline graafik kehtib sel reedel ja pühapäeval. Laupäeval kehtib tavapärane sügistalvegraafik, õhtul toimuvad täiendavad lisareisid Kuivastust kell 21.40 ja Virtsust kell 22.15. Ralliaegne täiendatud graafik on saadaval kodulehel www.tuulelaevad.ee .

Print Friendly, PDF & Email