Randvere küla sai idüllilise bussipaviljoni (4)

Randvere küla sai idüllilise bussipaviljoni

ÜKS AUTORITEST: Oma kätetöö kõrval seisab Valdo Mets.
Foto:Erkki Pennanen

Laimjala vallas Randvere külas ehitasid tublid mehed talgutöö korras bussiootepaviljoni.

“See sobib hästi Saaremaa külaidülli ning küll on siin nüüd tore oodata bussi nii vanadel kui ka noortel, istuda ja juttu ajada!” kiitis naaberkülas Ruhves nüüd juba pea aasta elanud soomlasest pensionär Erkki Pennanen. Ta rääkis, et mõte bussiputka ehitada tekkis teiste Randvere külameestega juttu ajades.

“Valdo Mets küsis, et kuidas võiks kasutada nende maja remondi- ja ehitustöödest ülejäänud vanu rehepalke,” ütles Pennanen, kelle sõnul sobib uus paviljon külamiljöösse hästi, kuna siin on palju vanu kiviaedu, maju ja ka teisi rookatustega ehitisi. Rookatuse materjal saadi Hillar Pihlilt, kes sel suvel oma maja rookatust parandas.

Mehed ehitasid ning naised koristasid ja riisusid ümbruse üle. Talgutöös osalesid Metsa perekonnast Valdo, Mati ja Sirje, Andres Ruus, vennad Kallased Tarvo ja Toomas ning Aavikunurga vägi – Ain ja Ülle Purga ja Hillar Pihl. Bussipaviljoni ehitus algas maikuus üle-eestilisel talgupäeval ja lõppes septembris.

Print Friendly, PDF & Email