Juhtkiri: 7 nädalat turismi (1)

William Moschella ütleb tänases lehes, et 7 nädalat turismihooaega ei tasu niipalju ära, et selleks jahisadama kohvikut pidada. Ehk on, arvestades tänavust pikka ja kaunist suve, öeldu pisuke liialdus, kuid oma tõetera on selles ometigi. Kui praegu ootavad Saaremaa ettevõtjad algavat rallit, mis toob ilmselt viimase tänavuse arvestatava sissetuleku, siis ainuüksi suvehooaja tuludega on kahtlemata raske talve üle elada.

Sest pole meil ju oma Lapi- või Muumimaad, kuhu rahvas vooriks, vaatamata aastaajale või ilmale. Pole meil sellist legendigi, mis aitaks enese ümber seda “liha” kasvatada ja aastaringset turismi arendada. Sestap peakski ka linnavalitsus, mis ometigi on seatud ettevõtlusele soodsat pinnast kasvatama, mõtlema, kas näiteks ikka on õige strateegiliselt nii olulises paigas nagu jahisadam aastaringselt täie rauaga renti tahta.

Print Friendly, PDF & Email