Liiklusregister vahetas asukohta

Pärast 13 aastat Kudjapel Kaarma kolhoosi endises mudaravilas paiknemist avas liiklusregister nüüd uksed uutes ruumides Kuressaares Marientali teel. Samas majas, kus asuvad Kaarma vallavalitsus ja Lääne regionaalne maanteeamet.

Asutus, mida veel hiljuti tunti riikliku autoregistrikeskusena, kannab juba mõnda aega nime Lääne regionaalse maanteeameti liiklusregistri Kuressaare büroo. “Niii-iii pikk nimi,” püüdis büroo juhataja Heiki Raudsepp asutuse nime kahe püstiaetud käe vahele ära mahutada. Alates esmaspäevast asub pika nimega ametiasutus, kus saab korda ajada kõik sõidukitega seonduva, Kudjape asemel Marientalis. Ikka selleks, et olla inimestele lähemal ja viimastele mugavam.

Marientali tee 21 esimese korruse ruumid ei ole Raudsepa sõnul veel täitsa valmis. Vastuvõtukomisjon käis neid ka alles esmaspäeva hommikul üle vaatamas. “Enne käis komisjon ja siis tegime kohe uksed lahti,” märkis Raudsepp ja lisas, et peamine vajakajäämine on praegu igasuguse informatiivse sildimajanduse osas. Et inimene teaks, kuhu tulla ja missuguse laua juurde oma probleemidega minna. Kuid need mured saab lähiajal murtud. Samas olid esimesed autoeksamid esmaspäeva pealelõunaks uues kohas juba sooritatud.

Esmaspäeva hommikul oli siiski olnud väike probleem täielikult lõpetamata remondiga. Nimelt ei saanud oma tehinguid sooritatud üks ratastoolis kodanik, kuigi liiklusregistri uue büroo kohta oli eelnevalt kirjutatud, et sinna pääseb ka ratastooliga. Heiki Raudsepp tunnistas, et selline mure oli, ja lubas, et kaldtee tõepoolest tuleb. Metallist ja mõistliku kaldega, mitte otse taevasse tõusev, nagu oli sel majal varem. Ka saab liiklusregister endale eraldi parkla maja taha ning juba praegu on ka maja tagaküljel olemas eraldi sissepääs.

Vaatamata uutele ruumidele ei ole liiklusregistri pakutavate teenuste hulk suurenenud. Ikka saab siin korda ajada kõik sõidukite registreerimise ning nii sõiduki- kui ka väikelaevajuhi lubadega seonduva. Heiki Raudsepp tuletas veel meelde, et inimesed peaksid kontrollima, kas nende kehtivad tervisetõendid on liiklusregistris olemas, vastasel juhul peab juht hakkama tervisetõendit uuest aastast kaasas kandma.

Print Friendly, PDF & Email