Juhtkiri: Edetabelitest nii- ja naapidi

Ehkki nii mõnigi kirtsutab nina, lugedes järjekordset keeruliste valemite ja koefitsientide järgi koostatud pingerida, annavad need ometigi mingi pildi ühe või teise ettevõtmise (ettevõtja, omavalitsuse, ametimehe) mingi aja hetkeseisust. Ning tunnustavad neid, kes on edetabeli etteotsa jõudnud, ja panevad küsima neilt, kes tagapool, miks nii on läinud.

Sestap ongi silmakirjalik öelda, et säärased edetabelid, millest ka meie lehes täna juttu on (Äripäeva ettevõtluse ja kohalike omavalitsuste võimekuse edetabelid), on päris mõttetud ega anna midagi.

Ühelt poolt on ju tegemist lihtsalt huvitava lugemisega, teisalt on aga kasulik teada, kas minu koduvald või tööandja on “heas kirjas”, kas nad on võrreldes teistega tublimad ja edukamad. Kui Äripäeva edetabelist me viimast kümmet ei leia, siis omavalitsuste omast küll. Mustjala ja Torgu rahvas, mõelge sellele!

Print Friendly, PDF & Email