Sinu lapse turvariskid (1)

Sinu lapse turvariskid

KUI KEEGI ON UKSE TAGA: Jan Erik teab, et ta tohi ust kohe esimese koputuse peale lukust lahti keerata, enne tuleb ikka küsida: “Kes on?”
Foto: Egon Ligi

Kuigi Saaremaa on läbi aegade tuntud kui üks turvalisemaid paiku Eestis, näitab ka siin turvajuhtumite statistika viimastel aastatel pigem tõusutrendi. Enamjaolt on varguste, sissemurdmiste jms juhtumite sagenemine põhjustatud üleüldise majandusliku olukorra keerukusest Eestis – paljudel inimestel on sissetulekud vähenenud, mõningad neist on töö kaotanud. Kui enne mindi vargile peamiselt väärisesemete või kallima elektroonika pärast, siis nüüd pole harvad ka juhtumid, kus varga eesmärgiks võib olla ka lihtne kommikott.

Seega ei saa me rääkida kuritegevuse langusest, vaid pigem tõusust, mistõttu tuleb kasuks aeg-ajalt meelde tuletada, kuidas tagada oma perele ja ka lastele ohutu keskkond. Securitas Eesti AS-i Kuressaare osakonna juhataja Kaido Tamburi sõnul puututakse turvaettevõttes kõiksuguste turvajuhtumitega ja kuritegudega kokku igapäevaselt, mistõttu tahab ettevõte järgnevalt jagada mõningaid teadmisi, aitamaks muuta meie igapäevaelu turvalisemaks.

Kuna hiljuti algas paljudel lastel taas kool ja osa neist istus koolipinki esmakordselt, oleks hea siinkohal üle rääkida turvariskid, millele eelkõige lapsevanemad võiksid tähelepanu pöörata.

Laste turvalisus kodust väljudes

Kel vähegi võimalik, saadab oma lapse ise kooli, kuid on ka palju lapsi, kes peavad üksi kodust lahkuma ja seejuures hoolitsema, et kõik uksed-aknad kinni ja lukku saaksid. Siinkohal lapsevanematele mõned soovitused, mida võiks lastele üle rääkida.

– Enne kodust väljumist vaata üle, kas mõni elektriseade pole sisse jäänud. Eelkõige pliit, ahi, triikraud jms. Kellel on ahiküttega elamu, peaks kindlasti veenduma selles, et tuli on täielikult kustunud – ka hõõguvad söed on tihti tulekahju algusallikaks.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Kaido Tamburi

Print Friendly, PDF & Email