Liis Haavel taotleb vahi alt vabastamist (4)

Septembri keskpaigas järjekordse kahtlustusega kelmuses vahi alla võetud Liis Haavel esitas Tallinna ringkonnakohtule kaebuse Harju maakohtu vahistamismääruse kohta. Ringkonnakohus arutab Haaveli kaebust järgmise nädala teisipäeval.

Kuueks kuuks vahi alla võetud Liis Haavelit kahtlustatakse selles, et augustis võttis ta järjekordse vanainimese pangakontolt viimase nõusolekuta välja suure summa sularaha. Haavel oli end maskeerinud tumeda paruka ja prillidega ning kasutas nime Mirjam. Nõnda esinedes ja vanurile igapäevatoimetustes abi pakkudes sai ta oma valdusse vanainimese pangakaardi koos selle PIN-koodiga ning võttis kannatanu pangakontolt välja 54 000 krooni sularaha.

Läinud talvel mõistis Harju maakohus Liis Haaveli pooleks aastaks vangi, mai keskel karmistas ringkonnakohus naise karistust ja määras talle nelja-aastase reaalse vangistuse. Haavel kaebas aga otsuse edasi riigikohtusse, mistõttu viibis kuni 14. septembrini, mil ta taas vahistati, vabaduses.

Print Friendly, PDF & Email