Juhtkiri: Ilusat eakate päeva!

Tänasel rahvusvahelisel eakate päeval korraldatakse nii mõnelgi pool pidulikke kokkusaamisi väärikaimale osale meie rahvast. Lauldakse, tantsitakse, peetakse pidupäeva kohaseid kõnesid ja süüakse kringlit-torti.

Ka ajakirjanikud on aeg-ajalt käinud meie pensionäride ühenduste tegemisi kaemas. Tuleb tunnistada, et sellist entusiasmi, sära ja teha tahtmist kohtab mujal väga harva. Mis sellest, et hommikul on siit valutanud ja sealt kange olnud, ikka veetakse ennast kodust virisemata välja ja tehakse seda, mida hing igatseb.

On neid, kes aasta otsa panevad oma pisukesest pensionist säästusid kõrvale, et kord aastas minna vaatama mõnd unistuste maad. On neid, kes ikka annavad mõne krooni lapselapsele taskurahaks, kes koovad jõuluvana kotti jonnakalt sokke ja kindaid, ehkki noorem põlvkond arvab, et seda poleks enam vajagi. Aga teha ju tahaks ja kuidagi kasulik olla…

Soovime meiegi omalt poolt kõigile saarlastele rõõmsat eakate päeva! Nooremale rahvale tuletame aga meelde, et nad täna ei unustaks oma vanamemmede-taatide poolt läbi astumast. Või neile vähemalt helistamast.

Print Friendly, PDF & Email