Juhtkiri: Häbi, Eesti riik! (6)

Ehkki Eesti kaitseväe kapteni Rene Toomse ja ka tema pere jaoks on üks ilmselt lõputu õudusena paistnud ajajärk elus läbi ning süüdi teda riigisaladuse väidetava lekitamise eest ei mõistetud, määriti ometi ausa Eesti ohvitseri nime, ning uskumatu küll, et seda tegi teine riigiinstitutsioon – kaitsepolitsei.

On hämmastav, et kui Toomse juhtum leidis kajastamist kaitsepolitsei aastaraamatus, siis nüüd ei ole kaitsepolitsei kodulehe uudistevoos suurte töövõitude kõrval ühtki märget menetluse lõpetamise kohta.

Ja ehkki Rene Toomse kelleltki vabandamist ei oota, peaks keegi seda ometi tegema ning Eesti riik, selle asemel et menetluskulusid nõuda, peaks olema õnnelik, et tal on veel selliseid ohvitsere, kellele on tähtis riigi tulevik ja kes kõigele vaatamata ei ole kaotanud usku sellesse, mida nad teevad.

Print Friendly, PDF & Email