Väinamere reisiliinidel kaob veokite hinnakoefitsient (4)

Väinamere Liinide teatel kaovad Kuivastu–Virtsu ja Rohuküla–Heltermaa parvlaevaliinidel veokite piletihinna reedesed ja pühapäevased koefitsiendid 3,0.

Veokite piletihindade 3,0 koefitsiendid kaotatakse vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusele, endiselt jäävad kehtima nädalavahetuse 1,5-kordsed piletihinnad nagu kõigi teistegi sõidukiliikide puhul.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina (fotol) hinnangul näitab aastaid kehtinud koefitsientide kaotamine ministeeriumi usku uute parvlaevade võimekusse. “Koefitsiendid on teeninud kindlat eesmärki – hajutada suurte veokite ülesõiduajad reedestelt ja pühapäevastelt tipptundidelt madalama nõudlusega aegadele, et suurendada seniste laevade üleveovõimekust reisijate ja sõiduautode teenindamisel.

Ripptekiga parvlaevade puhul olid sellised meetmed mõistetavad, sest veokid ei mahu rippteki alla ja rippteki mittekasutamine vähendab kolmandiku võrra väikesõidukite üleveovõimsust reisil. Uued parvlaevad Muhumaa ja Saaremaa oma avara ja kõrge autotekiga ja tihedam sõidugraafik tippaegadel võimaldavad üleveovõimsuse reguleerimisest hinnakoefitsientidega loobuda,” rääkis Hiiuväin.

Print Friendly, PDF & Email