Maksehäiretega ettevõtete hulk kasvas enim Saaremaal

Krediidiinfo AS Eesti ettevõtete maksekäitumise 2010. aasta esimese poole statistikast selgub, et maksehäiretega ettevõtete juurdekasv on aastaga oluliselt pidurdunud. Kõige kiiremini on võlgnevustest vabanenud just suuremad ettevõtted – neid iseloomustab maksuvõlgade vähenemine ja väikseim maksehäirete juurdekasvu protsent.

Maakondade lõikes on maksehäiretega ettevõtete arvu kasvuprotsent suurim Saaremaal (37,3%). Saaremaale järgneb Jõgevamaa (31%) ja Lääne-Virumaa (31%). Väikseim on protsent aga Läänemaal (3,3%), teatas Krediidiinfo. Maksuvõlgadega ettevõtete arvu kasvuprotsent on enim suurenenud Pärnumaal (19,8%) ning kõige vähem Tartumaal (6,5%).

Kui aasta tagasi võis võlgadega kimpus ettevõtete juurdekasvu mõõta kordades, siis käesoleva aasta esimesel poolel on maksehäiretega ettevõtete arv Eestis kasvanud 6155 ettevõtteni. Maksuvõlad on aga 9591 ettevõttel. Maksehäireregistri statistika andmetel on kõigi aktiivselt tegutsevate Eesti ettevõtete maksehäirete summa 2010. aasta esimesel poolel 3,6 miljardit krooni ning maksuvõlgade summa 2,3 miljardit krooni.

Print Friendly, PDF & Email