Vladimir Putin – superstaar – Naasmine on alanud (1)

Vladimir Putin – superstaar - Naasmine on alanud

KAS UUS TULEK? Asjatundjate väitel aitasid suvised metsatulekahjud kergitada Vladimir Putini langema hakanud reitingut. Plakatid, mis prognoosivad peaministri peatset naasmist Kremlisse, olevat juba tehtud.

Alanud poliitikahooajal on maailmas taas palju rääkima hakatud Venemaa praegusest peaministrist Vladimir Putinist. Spekulatsioonid sel teemal on kõige erinevamad. Erimeelsustele vaatamata ollakse aga ühel meelel selles, et valitseb suur tõenäosus, et järgneva kahe aasta jooksul pöördub see mees Kremlisse tagasi.

Hiljuti ilmus Ameerika autoriteetses erialaväljaandes Forign Policy rahvusvahelise konsultatsioonifirma Eurasia Group analüütiku Willis Sparksi pikem artikkel, milles Vladimir Putinit nimetatakse suisa superstaariks. Autor märgib: “Putin on lausa imemees! Võimalik, et juhtusite nägema, kuidas ta augustikuu alguses istus piloodikohale ja viskas lennukist 12 tonni vett Venemaa metsades möllavatele tuleleekidele.

Aga kas te teate, et 2008. aastal päästis ta rühma ajakirjanikke tiigri käest, kasutades selleks uimastipüssi; 2009. aastal hoidis ta ära hinnatõusu, kui andis kaupluste direktoritele karmi korralduse suurendada kaubavalikut ja panna ladudesse kogutud lihatooted müüki; peale selle sundis Putin maailma üht rikkamat inimest vallandatud töölisi tööle tagasi võtma ja käskis tal taasavada tehase, mis oli töötanud kahjumiga jne, jne.”

Loetelu võiks jätkata

Säärast Putini sooritatud heategude loetelu võiks jätkata: mäletan, et selle aasta talvel näidati teleuudistes, kuidas peaminister jagas õpetussõnu Venemaa džuudovõistkonnale; veel meenub, kuidas ta laskus batüskaafiga maailma sügavaima järve põhja; käesoleva aasta aprillis kaisutas ta karu, seejärel aga ujus ta telekaamerate valvsa silma all üle ühe Siberi jõe…

Kõike seda kommenteerides märgivad lehed üksmeelselt: Putin on kahtlemata paljude vene naiste lemmik. Ära on toodud ka üks Venemaal leviv anekdoot: tõenäoliselt ei taba Putinit kunagi südameseiskumine, sest üks süda lihtsalt ei saa olla nii rumal, et teeks midagi säärast, mis seiskaks Putini edasise karjääri.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email