Kuhu minna

Neljapäev, 9. september

KINO
Divas kl 19.30 Videviku saaga: Päikesevarjutus. Romantiline fantaasiafilm. Viimane seanss. Pilet 50 kr.

NÄITUS
Kuressaare linnuse peakorrusel endises kirdetiiva dormitooriumis avatakse järjekordne Saaremaa muuseumi seenenäitus. Muuseum on taolisi väljapanekuid korraldanud juba enam kui veerandsada aastat. 1970. aastatest on selle ürituse eestvedav ja kandev jõud muuseumi vanemteadur Sirje Azarov. Reeglina on ülimenukaks osutunud seenenäitust korraldatud vaid parematel saagiaastatel, kusjuures näituse tarvis määratud liikide arv on kõikunud 61 (1989. a) ja 134 (2008. a) vahel. Ka tänavune näitus annab ülevaate Saaremaa metsades sügisel leitud söögi-, mürgi- ja muidu huvitavatest seentest. Väljapanek on mõeldud laiale huviliste ringile – nii neile, kes soovivad lihtsalt teabelisa meie looduse kohta kui ka neile praktilisema meelelaadiga inimestele, kes tahavad täiendada ja süvendada oma teadmisi söödavate seente äratundmise alal. Seenenäitus on avatud pühapäeva õhtuni.

TANTS
Divas DJ K. Lillimägi. Sissepääs kuni kl 24-ni tasuta. Alates kl 24-st pilet 35 krooni.
Kodulinna lokaalis DJ Sander Loel. Sissepääs tasuta.
Club Privilege’is Ühikarottide fänniklubi. Kõikidele ühikarottidele ja nende sõpradele on esimesel tunnil sissepääs tasuta. Muusikat mängib ühiselamu komandant Siim Metsmaa.

Reede, 10. september

KINO
Divas kl 19.40 Agent Salt. Õudne märul. Pilet 50 kr.

KONTSERT
Kuressaare kultuurikeskuses kl 19 ansambli Vägilased kontsert. Kümneaastane etnoansambel Vägilased sai rukkilõikuse ajal valmis oma uue, laulumängude plaadi “Kes aias?”. Ansambel Vägilased (Meelika Hainsoo – laul ja viiul; Cätlin Jaago – torupill, vilepillid, parmupill, laul; Jan Viileberg – kitarrid; Tiit Kikas – elektriviiul, live-elektroonika; Marti Tärn – basskitarr; Reigo Ahven – löökpillid) kuulub vaieldamatult Eesti tuntumate ja tunnustatumate pärimusmuusikakollektiivide sekka. Külalisena teevad mõnel ringreisikontserdil kaasa ansambli head sõbrad Orelipoiss ja ansambel Klapp, kus mängivad ka üks Vägilaste asutajaliikmeist Kristjan Priks ja eksvägilane Toomas Valk. Pilet 50/75 krooni.

TANTS
Divas tulevad mängimisele tõelised rokiklassikud. DJ Peeter Kukk, DJ K. Lillimägi. Pilet kl 22–24 50 kr, naistele kuni südaööni sissepääs tasuta. Alates kl 24-st pilet 75 krooni.
Kodulinna lokaalis DJ Raaper. Südaööni sissepääs tasuta, kl 24-st pilet 25 krooni.
Illiku laos Orissaares DJ Mikk Saarela.
Club Privilege’is DJ Rando Hallik. Sissepääs südaööni vaid 25 krooni, hiljem 50 krooni.

ÜRITUSE EELTEADE
Restoranis Arensburg & Hotel Spas huvitav suhtekoolitus “Õnneliku suhte 10 käsku”. Toimub kaks koolitust. Ühe koolituse kestvus 1,5 tundi. Ootame 5. oktoobril algusega kas kl 15 või kl 17. Oma teadmisi jagavad ja küsimustele vastavad oma ala asjatundjad ja kirjanikud: suhtlemiskoolitaja Katrin Aedma ja tuntud psühholoog Toivo Niiberg. Registreeru alates 13. septemberist.

Filmitutvustus
KINOS DIVA 10.09 – 16.09
”Agent Salt” (2010)
CIA-sse tööle asudes vandus Evelyn Salt (Angelina Jolie) truudust ametile, aule ja oma riigile. Ta peab sellest vandest kinni ka siis, kui üks kõrge positsiooniga põgenik süüdistab teda tegutsemises Venemaa heaks. Salt põgeneb, kasutades kogu oma väljaõpet ja aastatepikkusi kogemusi salaagendina, et pääseda tagaajajate käest, kaitsta oma abikaasat ja püsida sammu võrra eespool oma CIA kolleegidest.
”Agent Salt” on kaelamurdvas tempos spioonipõnevik, mille peaosas planeedi kuumim naisstaar Angelina Jolie (”Hr ja pr Smith”). Lisaks talle teevad kaasa Liev Schreiber (”Wolverine”), Chiwetel Ejiofor (”2012”), Andre Braugher (”Inglite linn”) jt. Filmi lavastaja on Phillip Noyce (”Clear and Present Danger”), stsenaariumi kirjutasid Kurt Wimmer (”The Recruit”) ja Oscari-võitja Brian Helgeland (”L.A. Confidential”, ”Payback”). Alla 12-a mittesoovitatav.
Filmi pikkus 1 t 39 min. Vaata ka kodulehte: http://www.forumcinemas.ee .

Print Friendly, PDF & Email