Ufod asuvad ikka kahe kõrva vahel (5)

Ufod asuvad ikka kahe kõrva vahel

 

Suvesaarlasest harrastusastronoom Raivo Hein räägib oma kohtumisest ufoga ning avaldab arvamust, mida ta üldiselt igasugu selgeltnägijatest, šamaanidest, nõidumistest, ufodest, feng shuist, akupunktuurist, pendlimeestest ja muudest “võsapetsidest” mõtleb.

Sageli küsitakse, miks astronoomid ufosid ei näe. Minul õnnestus see lõpuks päise päeva ajal, kui olin Saaremaal parajasti observatooriumi ilmajaama häälestamas. Ühel hetkel nägin redeli otsas olles silmanurgast vasakul miskit liikumas. Pöörasin pilgu sinnapoole ja ennäe, miski asi tuhises umbes 300–400 meetri kaugusel minust (mu maja oli heaks kauguse orientiiriks) õhus, mitte väga kiirelt ja ikkagi kuuldavalt, lääne poole.
Ma lausa kukutasin ennast redelilt alla ja jooksin observatooriumi juurde, kus mul mobiil vedeles. Süda põkslemas, sain selle pildistamise režiimile lülitatud ja paar sammu tagasi hüpatud. Objekt liikus sel hetkel juba üpriski kiirelt, kuid sellele vaatamata sain ruttu klõpsu tehtud. Hüppasin kärmelt observatooriumi paremale poolele, et sealt pildistamist jätkata, kuid oli juba hilja. Objekt tegi täisnurkse pöörde otse üles ja sel hetkel, kui teda nägin, oligi ta pilvedesse kadunud.

Siin see pilt on. Suurendasin ka objekti osa, kuid kuna pilt sai võetud vastu päikest, siis tuli nii, nagu tuli.

VAHEMÄRKUS TOIMETAJALT: Raivo Hein laadis pildid üles oma blogisse ja andis nähtust teada ka oma Facebook’i kontol, kus see tekitas elavat vastukaja. Mõni kinnitas, et on ufot näinud ja usub nendesse. Teised pakkusid välja, et tegemist on raudselt perekond Sõnajalgadele kuuluva kopteri summutiga.

Hämmastav, kui paljud inimesed läksid ülal toodud jutu peale õnge! Aga pole ka ime. Pilt on klassikaline UFO pilt: madala resolutsiooniga, pildistatud vastu päikest vana mobiiliga, objekt pildil on udune ja ühtegi detaili ei erista. Sellised need UFO pildid tavaliselt ka on! Kas olete näinud kunagi suurt korraliku resolutsiooniga UFO pilti? Ei ole, ja kui olete, siis on see võltsing olnud.

Tegin sellise kompositsiooni selleks, et inimesed mõistaksid – kõik ei ole kuld, mis hiilgab. Igapäev meie ümber nähtavad ja kuuldavad jamad selgeltnägijatest, šamaanidest, nõidumistest, ufodest, feng shuist, akupunktuurist. pendlimeestest ja muudes “võsapetsidest” ajavad hinge kurjaks. Viimane piisk sai karikasse Raadio 2-s pühapäeviti eetrisse antavast saatest “Halloo, kosmos”, kus Ingrid Peek meie kõigi raha eest kutsub saatesse rääkima inimesi, kelle õigem koht oleks hullumajas skisofreeniadiagnoosiga – posijaid, šamaane, nõidasid, pendlimehi jt pseudoteaduse esindajaid ja soolapuhujaid.

Selle asemel, et suunata inimesi mõtlema ja suurendama nende teaduslikku kirjaoskust, aetakse eetri kaudu täielikku ajupesu ja jura, nagu oleks tegemist tõsiteaduslike distsipliinidega. See teeb kurvaks. Selliseid pilte on võimalik teha tavaliste koduste vahenditega ilma et isegi Photoshopis oleks vaja miskit muuta või ilustada. Laenasin oma naiselt pirukavormi, panin penoplasti sisse, õuelambi kuplikese naelaga sinna külge ja UFO mis UFO :) Lennutasin seadeldist viis korda, pildistasin käeotsast moblaga ja hiljem lisasin arvutis natukene liikumis-blur’i juurde ja pilt valmis!

Heameel on tõdeda, et paljud inimesed suutsid säilitada ka kriitikameelt ja fotot analüüsida. Kuigi võltsingu tunnuseid silmaga näha ei ole, jäid need inimesed enesele kindlaks, et tegu on jamaga!
Seeing is beliving ei vasta tõele, understanding is beliving aga küll.

Raivo Hein
harrastusastronoom
spiid.blogspot.com

Print Friendly, PDF & Email