Raekoja lekkivat katust ootab põhjalik remont

Eile laekus Kuressaare linnavalitsusele raekojahoone lekkiva katuse parandustööde lahendus, mille koostas OÜ Rändmeister. Linna ehitusspetsialist Rein Kallas ütles Saarte Häälele, et lahendus jõudis temani paberkandjal ja nüüd saab ta sellega edasi tegeleda.

“Selle kohaselt on katusel vaja räästad lahti võtta, panna täiendavad räästaplekid, roovitust tuleb muuta, panna tuulutusliiste ning vaja on paigaldada ka uus katuse aluskate. Siis peaks kõik korda saama,” selgitas Kallas.

Järgmise sammuna tuleb Rein Kallase sõnul linnal välja kuulutada hange katuse parandustööde tegija leidmiseks. Kui palju parandustööd maksma võivad minna, ei osanud Kallas praegu öelda. Kindel oli ta aga selles, et enne suuremat vihmade perioodi tuleb katus korda saada. “Tuleb kiiremas korras tegeleda sellega ja ma usun, et see selgub hiljemalt septembri lõpuks, kes katuse parandustöid tegema hakkab. Lähipäevil teengi hanke dokumendid korda ja siis saab selle välja kuulutada,” täpsustas Kallas.

Print Friendly, PDF & Email