Juhtkiri: Vastuseid oodates

Kuressaare linna teenetemärgi omanik Jalmar Veskis esitas linna revisjonikomisjonile poolsada kriitilist küsimust. Sellist asja ei juhtu Kuressaare taolises poliitiliselt unises linnakeses just iga päev.

Kodanikualgatus on hea asi. Tavaline linnakodanik pole just eriti aktiivne sääraseid asju küsima ning kui aus olla, siis ega Kuressaare linnavolikogus pole lõukoerana lõrisevat opositsiooni ka juba ammu nähtud. Seal valitseb pigem rahulik kohvilauaõhkkond.

Nüüd läks pall teele linnapea värava poole. Eks näis, kui kiiresti ja kui suure hooga see sealt tagasi tuleb. Alles see oli, kui linnapea vastas ühele kriitilisele küsimusele, et pole tema asi kommenteerida linna suurosalusega firma tegemisi. Isegi kui linna rahandusnõunik on sama firma esindaja.

Loodetavasti jätkub linnapeal julgust auväärt kodanikule, kellele ta ise aumärgi kaela riputas, ka otsekoheselt ja ausalt vastata.

Print Friendly, PDF & Email