Juhtkiri: Tuugenid toovad moosiriiuli (4)

Vaidlus Sikassaarde planeeritud tuulegeneraatorite ümber teeb hirmu. Karta on, et vallavalitsuse poolt kunagi ettevaatamatult antud luba head kaasa ei too. Tagantjärele tarkus on ka see, et toona ei arvestatud lennuametis, et Kuressaare lennujaama maandumisrada vajab pikendust.

2005. aastal oli moodsas keeles tuugenite kõrguse piir 83 meetrit, nüüd, kui lennurada on valmis, tohib aga paigaldada vaid 10 meetrit madalamaid tuulegeneraatoreid. See arendajale kindlasti ei meeldi. Tundub siiski, et arendaja on asunud juriste appi võttes mängima selle peale, et saaks kätte loa, mis vastaks toonastele tingimustele. Praegu nõutav rahasumma paistab siiski vaid kerge hirmutamisena.

Juhul, kui arendaja saab loa 83-meetrise tuuliku püstitamiseks, võime me valminud lennurajapikenduse unustada ja tuleb ehk aeg, mil lühikese maandumisraja tõttu võib Kuressaarde lennata vaid AN-2 tüüpi lennukitega, mida rahvas “moosiriiuliteks” kutsus.

Print Friendly, PDF & Email