Sanna-Reesi esimene koolipäev

Sanna-Reesi esimene koolipäev

MA ARVAN: Koolis ma tahaks palju palli põrgatada ja maalida-joonistada. Vahetund meeldib mulle ka...

Koimlas Hoogandite juures on täna pidupäev – väikesel Sanna-Reesil oli esimene koolipäev. Lümanda põhikooli I klassi läks tänavu ainult kaks tüdrukut – Sanna-Reesi Hoogand ja Liise Lindau, klassijuhataja on Külli Lindau.

Sanna-Reesi jookseb külalistele uudishimulikult vastu, aga ema Merle Sillavee hõikab trepilt: “Astuge aga edasi, tulge sisse!” Toas on pikk laud kaetud, laua taga mõnusalt istet võtmas kaks vanaema – Maire Sillavee ja Tiiu Hoogand – ning peaaegu et terve suguvõsa. Kõrvallaual hiiglama suur maasikatort – vanaema Tiiu firmatoode. Aga selle maiuse kätte saamine polegi nii lihtne, sest päevakangelane on kehtestanud range korra – kõik, kes torditükki tahavad, peavad lugema luuletuse…

Sanna luuletus algab nii: “Must mees ujus musta mere sees… See on esimene rida… Edasi tuleb… Mul ei ole enam meeles. Pean veel õppima, aga see käib mul nii ruttu. Raamatust võib ka vaadata, kui ära ununeb…,” lohutab terane plika.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email