Nael: Hiinlased tahtsid Saaremaa ärimeest tillist tõmmata

Paar päeva tagasi kohtusin saunas oma vana semu, ärimees Huijoga, kes teadupoolest on korralike vanemate laps. Tema korralikkus maksis talle kätte Hiinas, kus sealsed sullerid vanal naha isegi kõrgemalt kui üle kõrvade tõmbasid.

Alguses ei paistnud Huijol viga olevat suurt midagi, kuid seljapesu ajal hakkas ta lahinal nutma ning rääkis oma koleda loo mulle ära. Jopa-kolla, ma pean ütlema, tema lugu oli tõeline pisarakiskuja. Umbes sama nagu see teiste inimeste otsimise saade telepurgis.

Ühesõnaga oli lugu selline. Peale seda kui Huijo oli oma äritegevusega kogunud siinmail kuulsust isegi niipalju, et riik teda premeeris mõnepäevase viibimisega ühes lukshotellis (nime Huijo ei tahtnud nimetada, aga ütles, et teenindav personal oli kõik sinises vormis – E.S.P), otsustas ta minna äri tegema Hiinamaale. “Ma olin lugenud küll, et jube kole koht. Et kõikidel hiinlastel on rattad all ja kolmnurksed mütsid peas,” rääkis sõber svammile seepi nühkides.

Tuli välja, et alguses nii kole ei olnudki. “See oli niiiiiii suuuuuuuuur,” rääkis sõber, et kui ta lennujaamas maha tuli, siis oli riik nii suur olnud, et ta oli kohe, kui jala Hiinamaa peale pani, ära eksinud. Õnneks on ta, nagu öeldud, korralike vanemate laps ning päikese järgi oma asukoha määramine selge. Seega esialgu läks õnneks.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email