Juhtkiri: Tahaks korralikku marja

Ühes õiges linnas peaks olema üks õige turg. See näeks välja umbes nii, et inimene läheb turule ja saab sealt head ja maitsvat kraami. Sealhulgas ka marju. Värske vaarikas on iga kell parem kui mõni barbarissimaitseline lutsukomm.

Marjadega on üldiselt kehvasti ja aina kehvemaks vist läheb. Maasikakasvatajaid on jäänud vähemaks. Samas on ju näha, et turul läheb maasikas kaubaks kiiremini kui liha nõukogudeaegsest selvehallist.

Tont seda teab, miks marju meil nii vähe kasvatatakse. Seda enam tuleks kiita neid, kes seda siiski veel teevad ning säilitavad inimestes usu, et kõiki maasikaid ei kasvatata vaid Hispaanias ja selliste mürkidega, et nendest kõikidest aru saamine nõuaks vähemalt keemiaalast kõrgemat haridust.

Loodame, et elu läheb aina paremaks ning tekib veel ja veel hakkajaid inimesi, kes turul omakasvatatud head kraami pakuvad. Kindlasti nõuab see palju pealehakkamist, aga teadupoolest on selle olemasolu juba pool vaarikat.

Print Friendly, PDF & Email