Hiiglaslik arendus läheb haamri alla (4)

Kohtutäitur pani võlgade katteks enampakkumisele hiiglasliku arendusprojekti Mustjala vallas: uut omanikku otsitakse kokku enam kui 120 krundile.

“Tallinna Panga suhteliselt edukalt Ühispangale maha müünud Guido Sammelselg tormas pärast pankurikarjääri lõppu Saaremaale, et seal maid kokku osta. Sammelseljale kuuluva Kramer Kinnisvara äriidee oli magusaid mereäärseid krunte soodsalt kokku osta ja need siis mitmekordse vaheltkasuga soomlastele maha müüa. Tundub, et äriidee õigustas end.”

Nii kirjutas Õhtuleht augustis 2000. Täpselt kümme aastat hiljem saab nentida, et siiski ei õigustanud. Sammelselg on oma äridega kõrvuni võlgades ja Kramer Kinnisvara suurejooneline projekt Mustjala vallas on vaid üks neist, millele kohtutäiturid üritavad uut omanikku leida.

Põhiliselt Mustjala valla Merise külas, kuid ka Salme vallas asuvate maatükkide alghinnaks on määratud kordusenampakkumisel üle 13 miljoni krooni, veidi vähem kui esimesel korral. Kohtutäitur Svetlana Põld ütles, et vara on müügil tervikuna ja esimesel korral ükski huviline välja ei ilmunud.

Kümme aastat tagasi kirjutas Meie Maa, et Kramer Kinnisvara ostis Saaremaa ühe suurematest kinnistutest, 1,9 kilomeetri pikkuse rannajoonega 220 hektaril laiuva maalahmaka õigusjärgselt pärijalt miljoni krooni eest.

Print Friendly, PDF & Email