Pöide valla kultuuritööd hakkab kureerima Krista Riik (13)

Kolme kandidaadi seast valis valimiskomisjon Pöide valla kultuuritööd juhtima Orissaare spordihoone endise juhataja Krista Riigi. Pöide vallavanem Jüri Linde sõnas valikut põhjendades, et tundus, et kolme kandidaadi hulgas oli tema teistest üle.

“See oli komisjoni ühine otsus. Krista on nendest kandideerijatest kõige pädevam,” lausus Linde, lisades, et tema tööülesanneteks saab kultuuri eestvedamine ja juhtimine. “Võimalik, et ka spordi eestvedamine,” lisas Linde. Krista Riik ütles Saarte Häälele, et kindlasti on see tema jaoks uus väljakutse, uued inimesed ja ideed ning põhiline saab olema koostöö. “Kultuuri arendamine just üheskoos nende tegijatega, kes seal on,” sõnas ta. Tööle asub Krista Riik alates 13. septembrist. Uue juhi esimene tööülesanne on aidata kaasa valla päevade korraldamisel.

Krista Riik on töötanud varem Sartexi sokivabrikus, Sandla kultuurimajas kunstilise juhina ning kuus aastat juhtinud Orissaare kultuurimaja tegevust. Lisaks on ta Saaremaa rahvakultuuri seltsi juhatuse esimees. Endine Pöide kultuuritöö kuraator Evi Ringmäe, kes töötas Pöide vallas üle paari aasta, kolis elama Pärnusse. Uue kultuurijuhi valimiskomisjoni kuulusid kultuurimaja kunagine juhataja ja praegune ringijuht Ingla Leis, vallavolikogu elulaadi komisjoni esimees Andres Hanso, Tornimäe kooli huvijuht Kaide Aaso, valla sporti vedanud Ilona Järvis ja vallasekretär Maire Käärid.

Print Friendly, PDF & Email