John Kaju võttis kuuenda meistritiitli

John Kaju võttis kuuenda meistritiitli

VÕITMATU: John Kaju (EST 24) on Saaremaa meistritiitli võitnud juba kuus korda järjest.
Foto: Raul Vinni

Augusti viimasel nädalavahetusel toimus Nasval topelt surfivõistlus, kus parimaid surfareid selgitati Bacardi Fun sarja hooaja kolmandas võistluses ning Saare maakonna 8. lahtises meistrivõistluses.

Bacardi sarjas on osalemas palju algajaid ning maakonna meistrivõistlusele Saare Kapp oli oodata just Formula klassi paremaid sõitjaid. Peaaegu ideaalne tuuleprognoos lagunes aga enne võistlust koost ning esimene võistluspäev algas paduvihmas äikesepilve all. Piksenooli õnneks surfajate kaela ei saadetud. Päeva esimese poole sisse mahtus 3 starti Bacardi sarjale ning alles õhtupoole said Saare Kapa Formula sõitjad väga head võistlustingimused neljaks stardiks.

Kaks surfajat olid päris algusest peale teistest pidevalt üle ja John Kaju ning Henri Kaar hakkasid jagama 1.–2. kohta sõit sõidu järel. Nelja sõidu kokkuvõtteks kogunes Kaarele 3 ja Kajule 1 sõidu võit ning vastavalt tulid ka Saare Kapa võit ja teine koht. Veelgi tasavägisem oli aga kolmanda ja neljanda koha võitlus, kus Gunnar Poltruk võitis võrdsete punktidega Timo Runget. Naiste arvastuses oli parim Kadi Ilmjärv, edestades Annika Valknat ning Betti Vainküla. Kuni 17-aastaste noorte arvestuses olid paremad kolm Peeter Kask, Karl-Erik Saarm ning Betti Vainküla. Saarlaste parim esindaja Tristen Erik Kivi oli neljas.

Maakonna medaleid mandrimeestele aga ei jagatud. Saarlaste paremuse panid paika John Kaju, kellele see sai juba kuuendaks meistrivõistluse võiduks järjest. Teise koha hõivas Neeme Truumees (üld 9.) ning kolmanda Kadi Ilmjärv (üld 11.). Saare Kapa võistlusel osales 29 võistlejat, maakonna arvestuses 10 saarlast ning Bacardi Fun sarjas 23 surfajat.

Bacardi sarjale õnnestus miinimumtuulega teha pühapäeval veel kaks starti. Grand seenioril Heldur Kuusingul õnnestus vaiksemate tuultega endale üldarvestuses esikoht välja sõita ning edestada tublisid surfipiigasid juuniore Annika Valknat ja Betti Vainküla. Annika Valkna oligi naiste ja juunioride arvestuses parim. Seenioride vanuseklassi parim oli Aivar Kajakas.

Johannes Kaju
Saaremaa surfiklubi
juhatuse liige

Print Friendly, PDF & Email