Elektrilühis süütas elumaja köögi abiruumi

Elektrilühis süütas elumaja köögi abiruumi

TUBLI PERERAHVAS: Tänu perenaise ja peremehe kiirele reaktsioonile tulekahju avastamisel jäi suurem osa eluruumidest tulest puutumata.
Foto: Egon Ligi

Kihelkonna vallas Vedruka külas puhkes eile pärastlõunal tulekahju, mille suuremad leegid suutis majarahvas enne päästjate kohalejõudmist juba õnnestunult lämmatada.

Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete juht Sirle Matt rääkis Saarte Häälele, et häirekeskus sai teate tulekahjust Kihelkonna vallas Vedruka külas eile kell 14.13.

“Tuli teade, et elumajas on tulekahju,” sõnas Matt, täpsustades, et ühekorruselises kivivoodriga majas põles köögi abiruum. “Tõenäoliselt sai tulekahju alguse elektrilühisest – esmalt süttis põlema olmetehnika ning edasi levis tuli seina mööda katusele,” selgitas päästekeskuse esindaja.

Tulekahju avastasid Sirle Matti andmeil maja omanikud. “Peremees ja perenaine püüdsid ise tuld kustutada enne päästjate kohalejõudmist ja suutsid suuremad leegid lämmatada,” tähendas Matt, et pererahva jaoks oli seega tegemist isegi omajagu õnnelikult lõppenud õnnetusega.

Esimesena sündmuskohale jõudnud Kihelkonna päästjad kustutasid ruumi seestpoolt ja asusid katusekonstruktsioone avama, sest tuli oli pääsenud ka nende vahele. Elumaja teised ruumid said päästekeskuse andmeil kergemaid suitsukahjustusi, kuid tulest jäid need siiski õnneks puutumata.

Print Friendly, PDF & Email