Bussijuht keeldus tasuta sõidu tõendita õpilasi kooli viimast (28)

Eilsel kooliaasta esimesel täispikal koolipäeval ei pääsenud kaks väikelastekodu last hommikul Kuressaarest bussiga Kallemäe kooli, kuna bussijuht keeldus neid õpilaspileti alusel sõidutamast.

Tasuta sõidu õigust tõendavaid kiipkaarte neil aga veel ette näidata ei olnud. Kuressaare väikelastekodu juhataja Ene Amos rääkis Saarte Häälele, et bussijuht põhjendaski lapsi bussi mitte lubamist sellega, et neil puudusid tasuta sõidu talongid.

“Kuid õpilaspilet ju ometi oli neil olemas, kus oli peal kirjas, et nad õpivad Kallemäe koolis,” märkis Amos. “Mis see siis on, kuhu see laps siis läheb hommikul niimoodi, kas bussifirma ei oleks võinud olla natuke leebem?” ei mõistnud lastekodu juhataja bussijuhi käitumist. Ka Kallemäe kooli direktor Arvi Liik oli seda meelt, et bussijuht oleks võinud tõepoolest kooliaasta alguse puhul natukene mõistvam olla.

“Sellest oli nii kahju, sest eile käisin veel linnast tasuta sõidu kiipkaarte ära toomas ja jagasin neid laiali koolis, aga need kaks last olid varem bussi peale lipsanud ja koju ära sõitnud, mistõttu jäid neil tasuta sõidu kaardid mu käest võtmata,” selgitas direktor Saarte Häälele. “Olin veel enne kooliaasta algust bussifirmadele koputanud südametunnistusele, et ärgu lapsi mingil juhul bussist maha jätku, aga eks bussijuhtidele on antud karm käsk, et ainult raha eest on sõitmine,” märkis ta.

Ja kui raha pole, siis peale ei saa – ka lapsed mitte. “Halb tõesti, et nii juhtus, aga ütlesin ka neile lastele, et pole sellest midagi, et nad seekord kooli ei jõudnud,” kinnitas Arvi Liik. Kuna Kallemäe koolis täna elektrit pole, siis saavad lapsed preemiaks veel sellegi päeva vabaks. Ning tasuta sõidukaardid saavad nad esmaspäeva hommikul kenasti kätte.

Inimlikkuse piir on erinev

Go Bus Saaremaa juhataja Enn Randmaa tunnistas, et paraku juhtus eile hommikul tõepoolest nii, et bussijuht lapsi bussi peale ei lubanud. “Meie palusime oma juhtidel 1. septembril lapsed tasuta kooli ning tagasi koju viia ja tänase (eilse – toim) suhtes ütlesin neile, et tuleb jääda inimeseks, aga eks see inimlikkuse piir on igaühel erinev,” sõnas Randmaa Saarte Häälele.
“Tuleb siiski tõdeda, et tasuta teenuseid ei ole ja ma ei saa öelda, et bussijuht oleks kuidagi eksinud, sest kõigile valdadele saatsime eelnevalt info, et lastel on vaja 2. septembrist tasuta sõidu tõendeid,” märkis bussifirma juht. Ta leidis, et bussijuht ilmselt lihtsalt kaitses oma ettevõtte huve, kuna see oli kõigile teada, et kellel tasuta sõidu kaarti pole, sellele toimub sõit raha eest.

Print Friendly, PDF & Email