Sarbussi kaugliinibuss hakkab sõitma läbi Haapsalu (1)

Maanteeamet väljastas AS-le Sarbuss bussiliiniloa marsruudil Tallinn–Haapsalu–Kuressaare, kunagi varem sellist liini teadaolevalt käigus olnud ei ole.

Sarbussi juhatuse liige Taavi Tuisk ütles Saarte Häälele, et AS Sarbuss avab 6. septembrist uue liini nr 771 Tallinn–Haapsalu–Kuressaare. Buss väljub Tallinnast kell 11.10, Haapsalust kl 12.40 ja jõuab Kuressaar-de kl 15.40. Kuressaarest väljub buss õhtul kell 19.15 ja jõuab Tallinna kl 23.05.
Praegu bussil tagasisõidul Haapsalus vahepeatust ei ole, seega on Haapsallu võimalik tagasi pääseda, kui Ristil ümber istuda. “Nõudluse korral kaalume edaspidi Haapsalus vahepeatust ka Kuressaarest Tallinna tagasisõidul,” sõnas Taavi Tuisk.

Tuisk tunnistas, et Haapsalu lisati sõidugraafikusse üpris proosalisel põhjusel. Nimelt soovis ettevõte saada Tallinnast praegusega võrreldes hilisemat väljumisaega, kuid maanteeamet ei taha anda uusi liinilube aegadele, mis ohustaksid mõne varem välja antud liiniloa alusel tegutseva liini teenindamist. Seega otsustas Sarbuss viia oma marsruuti sisse liinipikenduse Haapsalu näol.

Print Friendly, PDF & Email