Leisi kool hiilgab taas ujulaga (8)

Leisi kool hiilgab taas ujulaga

HEAD MÕTTED MULLIVANNIST: Oktoobris, kui algab kütteperiood, lastakse vesi sisse nii mullivanni kui ka ujulasse, teatas Leisi keskkooli direktor Tõnu Erin otse vannist.
Foto: Kertu Kalmus

Suurremondi tulemusena sai Leisi keskkool peale kaasaegse väljanägemise endale taas ka ujula, mis oli kuus aastat suletuna seisnud. Lisaks leili- ja aurusauna, mullivanni ja massaažiduši.

Eile peeti vastremonditud Leisi keskkoolis pidulikku avaaktust, õppetöö algab täna. “Ütleme, et siin on mõned pisikesed asjad veel teha, kaamerad on veel üles panna ning esimese korruse töökojad saavad selle nädala jooksul valmis,” lausus Leisi keskkooli direktor Tõnu Erin eile, rõõmustades, et läks nii nagu lehes sai lubatud.

“Kaks 12. klassi õpilast Marek ja Mihkel olid ka ehitusel pikemat aega abiks ja tublid poisid olid. Loodame, et õpilased oskavad seda kõike hoida,” sõnas direktor. Õppekorpuses vahetati välja kommunikatsioonid, samuti said ruumid nõuetele vastava valgustuse ja uue sisustuse. Välja vahetati ka uksed-aknad, ventilatsioon, keskküte, elekter ja endise sisehoovi asemele ehitati viil-katusega aatrium.

Tõnu Erin selgitas, et kuna üleval on pilliruum, siis varem käisid õpilased läbi muusikaklassi, aga nüüd on neil olemas otsetee. Uue fassaadi tegi majale EBC Ehitus. Parandati ka katust. Need algklassiõpetajad, kellel ei olnud enne abiruume, said endale abiruumid. Hubase ja värviküllase kujunduse tegi koolile Tuuli Pärtel. “Mõne osaga ei olnud ta ise küll päris rahul, aga üldjuhul saime selle, mida tahtsime,” lisas Erin.

Õppetöö tarbeks saadi kümme puutetahvlit ja neis klassides, kus ei ole puutetahvlit, on ekraan koos projektoriga. Kõikidesse klassidesse tuleb interneti kasutamise võimalus. Ehitustööde käigus suurendati ka aulat. Lavale tehti ette trepid ja paigaldati helitehnika. Ning nüüd on majas olemas ka invalift. Ehitustegevus algas 3. augustist 2009 ja esialgse projekti kohaselt pidi see lõppema 2011, aga ehitaja lubas ja tegigi kõik valmis aasta varem.

Renoveerimistöid toetas ligi 20 miljoni krooniga EAS. Leisi valla omaosalus oli peaaegu kuus miljonit krooni. Peatöövõtjana tegi töid Primus Saare OÜ ja ehituse järelevalvet tegi Ösel Consulting OÜ. “Ei tea, millal järgmine remont võib tulla. Loodame, et see maja kestab meil nüüd ikka kaua,” sõnas direktor Erin. Eile alustas Leisis kooliteed 215 õpilast.

Print Friendly, PDF & Email