Kuhu minna

Neljapäev, 2. september

KINO
Divas kl 19.30 Võluri õpipoiss. Fantaasiafilm. Viimane seanss. Pilet 50 kr.

TANTS
Divas DJ Peeter Kukk. Sissepääs kuni kl 24-ni tasuta. Alates kl 24-st pilet 35 kr.
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta.
Kapteni kõrtsis karaokeklubi.

Reede, 3. september

KINO
Divas kl 19.20 Videviku saaga: Päikesevarjutus. Romantiline fantaasifilm. Pilet 50 krooni.

TANTS
Divas suur koolialguse pidu. Pilet kl 22–24 50 kr, naistele kuni südaööni sissepääs tasuta. Alates kl 24-st pilet 75 krooni.
Kodulinna lokaalis disko. Südaööni sissepääs tasuta, kl 24-st pilet 25 krooni.
Illiku laos Orissaares DJ Peeter Kukk.

SPORT
Kuressaare lähiümbruses Saare maakonna meistrivõistlused jalgrattasõidu eraldistardis. Korraldab SJK Viiking.

Hea teada
Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond ootab taotlusi
SA Eesti Rahvuskultuuri Fond võtab vastu taotlusi 2011. aasta stipendiumideks ja kultuuriprojektide finantseerimiseks. Stipendiume ja toetusi jagatakse üldfondist ja SA Eesti Rahvuskultuuri Fond 137 nimelisest allfondist.

Saaremaalt pärit noorte haridustee jätkamist toetavad järgmised Eesti rahvuskultuuri fondi allfondid: Aleksander Raadi fond, asutatud 2004. aastal Lily Kocinsi poolt isa Aleksander Raadi (1905−1941) mälestuseks. Aleksander Raadi fond toetab Orissaare gümnaasiumi lõpetanud noori haridustee jätkamisel, kusjuures eelistatud on Valjala vallast pärit noored. Halduskogu on 5-liikmeline: Peeter Hansberg, Tiiu Mägi, Vello Raad, Signe Söömer, Anu Viljaste.

Harry Kingissepa fond, asutatud 2007. aastal Harry Kingissepa poolt eesmärgiga toetada Saaremaa ühisgümnaasiumi lõpetanuid, kelle õppeedukus on olnud hea, kuid majanduslik kindlustatus on liiga nõrk, et haridusteed jätkata. Halduskogu on 5-liikmeline: annetaja esindaja Eha Sepp, SÜG-i direktor Viljar Aro ja SÜG-i lõpuklasside klassijuhatajad.
Jagamise info, allfondide nimekirja ja taotluse ankeedid leiate SA Eesti Rahvuskultuuri Fond koduleheküljel www.erkf.ee . Taotluste vastuvõtt lõpeb reedel, 15. oktoobril kl 16.

Taotlused tuleb esitada Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond aadressil: A. Weizenbergi 20A-13 (III korrus), 10150 Tallinn. Tel 60 13 428. Vastuvõtt tööpäeviti kl 10–16.

ÜLESKUTSE
Elurikkus ootab ülesjoonistamist
Eile algas elurikkusele ehk bioloogilisele mitmekesisusele pühendatud arvutijoonistuste võistlus. 15. novembrini kestval võistlusel võivad osaleda kõik loodus- ja kunstihuvilised lapsed, noored ja täiskasvanud. Pintsli asemel tuleb kasutada arvutihiirt või digilauda, ülesjoonistamist ootavad nii bakterid kui ka looma- ja taimeliigid, evolutsioon, kliimamuutused, elurikkuse kadu ja kaitsmine. Võistlus toimub neljas vanuserühmas, parimate piltide autoritele on välja pandud auhinnad ja temaatilised eripreemiad. Täpsemad juhised ja piltide esitamine aadressil http://joonistaja.eenet.ee .

Elurikkus ehk bioloogiline mitmekesisus on loodus kõigis oma eluvormides, hõlmates nii geneetilist, liigilist kui ka elupaikade ja ökosüsteemide mitmekesisust. Elurikkus on elu alus – ükski organism ega liik ei tule toime üksinda, oleme kõik omavahel seotud. Ka inimese heaolu ja püsima jäämine Maal sõltub tohutust hulgast teistest liikidest, kes tagavad meile hapnikurikka õhu, puhta vee ja mitmekesise toidulaua.

Võistluse korraldavad EENet ja Tallinna tehnikaülikooli geoloogia instituut, toetavad keskkonnaministeerium ja keskkonnainvesteeringute keskus.
Lisainfo arvutijoonistusvõistluste kohta: Anne Märdimäe, EENeti osakonnajuhataja, anne.mardimae@eenet.ee , 73 02 110. Lisainfo rahvusvahelise elurikkuse aasta kohta: Olle Hints, TTÜ geoloogia instituudi vanemteadur, olle.hints@gi.ee , 62 03 027, Lauri Klein, keskkonnateabe keskuse elurikkuse nõunik,  lauri.klein@keskkonnainfo.ee , 67 37 576 .

Print Friendly, PDF & Email