Hea On Olla viib 13. sajandisse

Mittetulundusühingu Hea On Olla viie valla noorteprojekti “Kuidas sind polnud” raames etendatakse Muhu maalinnal näitemängu, mille tegevus toimub 13. sajandil, ja ühtlasi toimub ajalooline orienteerumine.

“Pealtnäha on see justkui tavaline orienteerumine, kuid kõik läbitavad punktid ja võistlusrajal vastutulevad inimesed on nagu pärit 13. sajandist ning nõuavad osalejatelt selle aja kombestiku tundmist,” selgitas Hea On Olla juhatuse liige Maigi Ruttu. Ta lisas, et kuna eesmärk oli kaasata ajaloolisse orienteerumisse kindlasti ka Muhu maalinn, siis otsustatigi rajada kogu orienteerumine ajale, mis Muhu linnuse jaoks tähelepanuväärseim oli – Muhu linnuse vallutamine ja muinasaja lõpp.

Ruttu sõnul õpivad kõik osalejad orienteerumise käigus kindlasti paremini tundma tolleaegset kombestikku ning kogu üritus on oma uuelaadsuses põnev vaheldus tavalistele orienteerumisvõistlustele ja meelelahutusele.
Osalema oodatakse kõiki organisatsioone, sõpruskondi ja lihtsalt lõbusaid inimesi nii Saaremaalt kui ka mandrilt. Peaasi et võistkonda kuuluks viis inimest. Võistlus on kõigile tasuta, vanusepiiranguid ei seata ning kõigile osavõtjatele on ette nähtud supp ja parematele auhinnad.

Alla 30-aastaseid noori toob Muhusse ja viib koju tasuta noortebuss. Kõige tähtsam tingimus on, et kõik ajaloolisest orienteerumisest osavõtjad registreeriksid oma võistkonnad enne 19. septembrit aadressil heaonolla@heaonolla.ee . Oluline on tutvuda ka orienteerumise tingimustega kodulehel www.heaonolla.ee . Noorteprojekti “Kuidas sind polnud” on kaasatud Pöide, Muhu, Orissaare, Laimjala ja Valjala vald. Ainulaadne orienteerumisvõistlus toimub 25. septembril.

Print Friendly, PDF & Email