Parvlaevale juhatab nüüdsest foorituli (12)

Seoses uute parvlaevade tulekuga Väinamerele käivitunud e-sadamate lahenduses lõppes testperioodi etapp, mil sõidukite laevale laadimisel teostati topelt piletikontrolli.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul toimub nüüd kõik automaatselt ja laevale mineku õigusest annab märku foorituli.
“Kui varem olid ooteala lõpus töötajad, kes sõidukeid laevale suunasid, siis nüüd tuleb esimesena ooterajal seisval sõidukijuhil jälgida hetke, mil viimased sõidukid saabunud laevalt maha sõidavad, samaaegselt hakkavad süttima radade ees paiknevad rohelised foorituled,” selgitas Hiiuväin, lisades, et fooritulesid juhitakse laevalt.

Ta märkis ka, et uus süsteem nõuab sõidukijuhtidelt kindlasti senisest suuremat tähelepanelikkust. Ühenduses fooride käivitumisega muudetakse ka sadama ooteala teekattemärgistust, nimelt tuuakse stoppjoon fooride reast ettepoole, et foorituled oleksid sõidukist paremini nähtavad.

Print Friendly, PDF & Email